Witam
Mam pytanie odnośnie wyboru filtra z napowietrzaczem do akwarium 100 l. Czy polecalibyście filtr aqua clear 150? a może jakieś inne propozycje? żależy mi an fachowej poradzie gdyż sama raczkuje w tym temacie.
witam
filtr kaskadowy w sumie jest dobrym pomysłem gdyż nie zajmuje dużo miejsca w zbiorniku i sam od wielu lat taki sam typ filtra używam. Do takiego zbiorniczka polecił bym ci jednak troszkę większy model aqua clear 200
http://e-akwarium.eu/p442,aqua-clear-filtr-200-50.html
pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy taki filtr moze byc stosowany do akwarium z pokrywa? Wyczytałam w artykule dla poczatkujacych ze trzeba wycinac jakies otwory w pokrywie a tego chciałabym uniknać.
Zależy od pokrywy, ale generalnie jeżeli masz standardową pokrywą to tak - trzeba wyciąć dziurę.
Pooglądaj w sklepie jak jest zamontowany taki filtr.
Witam, podepnę się pod temat... Posiadam akwarium 50 litrów, jaki sprawdzony filtr z napowietrzaczem możecie mi polecić? Zależy mi też na tym, żeby nie był bardzo drogi... ale to powiedzmy kwestia drugorzędna.
ja mam filtr fluval U3 ale mam większe akwarium. jestem z niego zadowolona i śmiało mogę polecić filtr tego typu dla Twojej wielkoći akwarium to byłby fluval U1 lub U2 - nie pamiętam do jakiej pojemności który jest.