Forum akwarystyczne

Pełna wersja: przezroczki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
witam Smile
miał ktoś może kiedyś z was rybkę zwaną przezroczką?
Ja nie hoduję ale kiedyś widziałem. Jak chcesz wiedzieć czy faktycznie jest przezroczysta to Ci powiem że jest. Jak dobre światło to jej widać kości(OŚCI) i generalnie to nic ciekawego się w niej nie dziejeSmile

Acha mówię o Przeźroczce indyjskiejSmile
Bo właśnie szukam kogoś, kto miał. Kiedyś zakupiłam takie w sklepie zoologicznym i zaczęły mi padać jedna po drugiej. Tylko miały wstrzyknięty barwnik w płetwy. Te kolory były strasznie żywe. I zastanawiałam się czy to nie wina tych bezmyślnych ludzi, którzy to zrobili. Wszystko wtedy posprawdzałam w akwarium i wszystko było odpowiednie. Do dzisiaj nie mam pojęcia, co było przyczyną tych obumierań.
Pewności nigdy nie ma ale... ja Ci powiem że te barbarzyńskie zabiegi napewno im życia nie przedłużyły.

Kiedyś takie przeźroczki z barwnikiem były bardzo popularne... teraz już się nie wyżywają tak na tych rybach... Ale powiem Ci żebyś NIGDY nie kupowała taki farbowanych przeźroczek. Raz że i tak Ci padną a dwa że im więcej ludzi będzie je kupowało tym więcej sprzedawcy będą je "upiększać"...
Ja jak widzę takie coś to od razu opierdalam sprzedawce... i odradzam każdemu taki sklep.
Jejku biedne rybcie, jak można coś takiego robić dla zyskuSad popiera by nie kupować takich rybek.
Przekierowanie