03-27-2010, 19:02
Czy to fajnie mieć rybki?:) Mam mieć rybki "welonki " z akwa i nie mogę się doczekać!!! Co potrzebują w akwa? Małe pytanko jakie akwa mam kupić, duże średnie czy małe ? noto spadam
pomóżcie
pomóżcie
wielu ludzi zniechęca mycie akwarium.
poczytaj najpierw dobrze o tych rybkach. ja sama nigdy takich nie miałam, więc dużo się na ten temat nie wypowiem. może się też przydać światło w akwarium.
a co ile zmienia się wodę bo mój wujek mówił że się im zmienia wodę w akwa co dziennie
i co mam im dawać jeść? a wracając do tematu akwarium bo ponieważ dostałem małe prostokątne
ja zmieniam jak widzę, że już się robi brudne akwarium. swoje rybki karmię co 2 dni, ale można też karmić małymi porcjami codziennie. tylko ich nie przekarm
rybki możesz karmić normalnym jedzeniem pod postacią płatków, mogę Ci polecić z firmy Tropical albo np. żywym pokarmem. możesz go też kupić w sklepie zoologicznym. to są takie jakby małe robaczki
tylko uważaj, żeby ktoś Ci zepsutych nie sprzedał.

(03-28-2010 17:24)piotrpu@op.pl napisał(a): [ -> ]bo słyszałem że nie potrzebują grzałki.10 Litrów akwarium dla welonów? Dziecko nie męcz tej ryby tylko daj sobie z tym spokój. Oszczędź życia rybce i zawodu sobie. Akwaryści takie coś nazywają barbarzyństwem. Temat do zamknięcia.a co ile zmienia się wodę bo mój wujek mówił że się im zmienia wodę w akwa co dziennie
i co mam im dawać jeść? a wracając do tematu akwarium bo ponieważ dostałem małe prostokątne
:cool:ma 10l